موجود
4.2 | 14 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " طهران قدیم " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
جَعفَرِ شَهریباف متولد ۱۲۹3 در عودلاجان تهران و درگذشته ۶ آذر ۱۳۷۸ در تهران ، از نویسندگان ایرانی و پژوهندهٔ تاریخ تهران بود. شهری در دو مجموعهٔ طهران قدیم (۵ جلد) و تاریخ اجتماعی تهران در قرن سیزدهم (۶ جلد)، حال و هوای تاریخی تهران را با جزئیاتش بیان میکند. دیگر اثر او، قند و نمک، مجموعهای از اصطلاحات اصیل تهرانی با توضیحات و پیشینه است. سه رمان از رمانهای او، یعنی شکر تلخ، گزنه و قلم سرنوشت را باید سهگانهای دانست که اولی مربوط به دوران کودکی نویسنده و رنجهای مادر وی، دومی شرح دوران نوجوانی، و سومی مربوط به دوران میانسالی اوست. کتابهای حاجی در فرنگ (در دو جلد) و حاجی دوباره نیز سفرنامهٔ مؤلف است به مکه و سپس اروپا که در آن خرافات دینی را به چالش میکشد.شهری در نوشتههای خود از واژههای گوناگون و اصیل و اصطلاحات تهرانی بهرهٔ زیادی میگیرد. عباس میلانی، از ایرانشناسان معاصر، در نوشتاری به انگلیسی زیر عنوان «تهران و تجدد، هفتخوان شخصی جعفر شهری» آثار و شخصیت جعفر شهری را بررسی کردهاست.
"طهران قدیم" اثری است از مورخ و پژوهشگر شهیر کشور، "جعفر شهری" که در پنج جلد، با جزییاتی چشم گیر و منحصر به فرد، به تبیین حال و هوا و فضای تهران از دریچه ی تاریخ می پردازد. "جعفر شهری" در مقدمه ی کتاب "طهران قدیم" به مخاطب خود اطمینان می دهد که تمام مطالب این اثر، بر اساس واقعیت به رشته ی تحریر درآمده است و هیچ خدشه ای به صحت مطالب وارد نیست. او این اثر را گاه بر اساس آنچه مستقیما با آن سر و کار داشته، به نگارش در آورده و گاه در نقش نویسنده ای امین، مطالبی را که از افراد و منابع مورد اطمینان استخراج کرده، به مخاطب انتقال داده است. نوشتن اثری درباره ی مردم "طهران قدیم"، آن هم در این ابعاد و جزییات، کوششی گسترده است که "جعفر شهری" در جهت ثبت و ضبط عادت ها، آداب و سنت و اعمال مردم زادگاهش به انجام رسانیده تا آن را از گزند فراموشی، در امان دارد.
کتاب گنجینه ای از و شنیده ها و ملاحظات ارزشمند است که در کنار درک شخصی نویسنده از "طهران قدیم"، با اصالتی درخشان و قابل توجه در اختیار مخاطب قرار گرفته است. این اثر در کنار به تصویر کشیدن صحنه های دقیق از حالات و افعال مردم "طهران قدیم"، اخلاقیات و ارتباطات، گذران زندگی و معاش، آداب و رسوم، اعتقادات، فرهنگ و عرف جامعه را نیز تشریح می کند و در ارائه ی الگوهای اخلاقی، از خلقبات مثبت و پسندیده گرفته تا موارد زشت و ناپسند، از هیچ مفهومی فروگذار نمی کند. از موارد جالب توجه کتاب اشاره به مکان ها و افراد مشهور "طهران قدیم" است و حتی به محله ها و خیابان های معروف تهران نظیر لاله زار، امیریه، سپه، علاءالدوله، دروازه شمیران و ... نیز پرداخته است.