Top Menu

  +90 532 470 92 16
  Get mobile app

موجود

  4.2 | 17 تعداد مشاهده

کتاب رباعیاتی از نیشابور Quatrains from Neishabur

  550,000 تومان

برای اطمینان از موجود بودن کتاب " رباعیاتی از نیشابور " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.

موضوع:  ادبیات

محمدرضا شفیعی کدکنی آشنایی با محمدرضا شفیعی کدکنی

محمدرضا شفیعی کدکنی در نوزدهم مهرماه ۱۳۱۸ در کدکن ( نیشابور ) در خراسان[۱]شفیعی کدکنی سرودن شعر را از جوانی به شیوهٔ قدمایی آغاز کرد و پس از چندی به سبک نو مشهور به نیما یوشیج روی آورد. با انتشار دفتر شعر در کوچه باغ های نشابور نام آور شد. آثار شفیعی را می توان به سه گروه انتقادی و نظری و مجموعه اشعار خود وی تقسیم کرد. آثار انتقادی این نویسنده، شامل تصحیح آثار کلاسیک فارسی و نگارش مقالاتی در حوزه نظریه ادبی می شود، که بخشی از آن ها در زیر آورده شده اند. در میان آثار نظری شفیعی کدکنی کتاب موسیقی شعر جایگاهی ویژه دارد و در میان مجموعه اشعارش در کوچه باغ های نشابور آوازه بیشتری دارد. زمزمه ها، شبخوانی، از زبان برگ، بوی جوی مولیان، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، هزاره دوم آهوی کوهی، صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، با چراغ و آینه (در جستجوی ریشه های تحول شعر معاصر ایران)، تصحیح اسرارالتوحید نوشته محمدبن منور، تصحیح تاریخ نیشابور نوشته حاکم نیشابوری، تصحیح آثار عطار نیشابوری، تصحیح مختارنامه، تصحیح مصیبت نامه، تصحیح منطق الطیر، تصحیح اسرارنامه، تصحیح دیوان عطار و ترجمه آفرینش و تاریخ نیز از جمله آثار محمدرضا شفیعی کدکنی است.شفیعی کدکنی را باید در زمره شاعران اجتماعی دانست. او در اشعار خود تصویری از جامعه ایرانی در دههٔ ۴۰ و ۵۰ خورشیدی را بازتاب می دهد و با رمز و کنایه آن دوران را به خواننده نمایانده، دلبستگی و گرایش فراوان به آیین وفرهنگ ایرانی و بخصوص خراسان را نشان می دهد.

کتاب «رباعیاتی از نیشابور» اثر محمدرضا شفیعی کدکنی، شاعر، نویسنده و پژوهشگر برجسته‌ی خراسانی و استاد دانشگاه تهران است که یکی از مهم‌ترین آثار ادبی معاصر به شمار می‌رود. این کتاب شامل مجموعه‌ای از رباعی‌ها و دوبیتی‌هایی است که برخی از آن‌ها در نیشابور و کدکن سروده شده و برخی دیگر نیز در تهران. شفیعی کدکنی در این اثر، نیشابور را نه به عنوان یک نقطه‌ی جغرافیایی در خراسان، بلکه به مثابه‌ی حال‌وهوایی روحی و فضایی مملو از احساس و اندیشه‌ورزی توصیف می‌کند. او با استفاده از زبان شعر و قالب رباعی، به بیان تجربیات، احساسات و اندیشه‌های خود پرداخته و خواننده را با دنیای درونی و تفکراتش آشنا می‌سازد. کدکنی در این کتاب، به مانند دیگر آثارش، با زبانی شیوا و عمیق، به ترسیم تصاویری زیبا و دلنشین از محیط پیرامون و تجربیات انسانی، با بهره‌گیری از تمثیل‌ها و استعاره‌های ناب، به خلق شعری پرداخته است که هم زیبایی‌های صوری ادبی دارد و هم عمق معنایی. همچنین «رباعیاتی از نیشابور» فقط یک اثر ادبی نیست، بلکه یک سند فرهنگی و تاریخی نیز به شمار می‌آید. این کتاب نشان‌دهنده‌ی ارتباط عمیق شفیعی کدکنی با فرهنگ و تاریخ ایران و به ویژه نیشابور است، شهری که او در آن به دنیا آمده و بخشی از جوانی خود را در آن گذرانده است.
 

کتاب های مشابه