موجود
4.2 | 14 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " درویش ستیهنده " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
![]() |
---|---|
نویسنده |
![]() |
محمدرضا شفیعی کدکنی در نوزدهم مهرماه ۱۳۱۸ در کدکن ( نیشابور ) در خراسان[۱]شفیعی کدکنی سرودن شعر را از جوانی به شیوهٔ قدمایی آغاز کرد و پس از چندی به سبک نو مشهور به نیما یوشیج روی آورد. با انتشار دفتر شعر در کوچه باغ های نشابور نام آور شد. آثار شفیعی را می توان به سه گروه انتقادی و نظری و مجموعه اشعار خود وی تقسیم کرد. آثار انتقادی این نویسنده، شامل تصحیح آثار کلاسیک فارسی و نگارش مقالاتی در حوزه نظریه ادبی می شود، که بخشی از آن ها در زیر آورده شده اند. در میان آثار نظری شفیعی کدکنی کتاب موسیقی شعر جایگاهی ویژه دارد و در میان مجموعه اشعارش در کوچه باغ های نشابور آوازه بیشتری دارد. زمزمه ها، شبخوانی، از زبان برگ، بوی جوی مولیان، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، هزاره دوم آهوی کوهی، صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، با چراغ و آینه (در جستجوی ریشه های تحول شعر معاصر ایران)، تصحیح اسرارالتوحید نوشته محمدبن منور، تصحیح تاریخ نیشابور نوشته حاکم نیشابوری، تصحیح آثار عطار نیشابوری، تصحیح مختارنامه، تصحیح مصیبت نامه، تصحیح منطق الطیر، تصحیح اسرارنامه، تصحیح دیوان عطار و ترجمه آفرینش و تاریخ نیز از جمله آثار محمدرضا شفیعی کدکنی است.شفیعی کدکنی را باید در زمره شاعران اجتماعی دانست. او در اشعار خود تصویری از جامعه ایرانی در دههٔ ۴۰ و ۵۰ خورشیدی را بازتاب می دهد و با رمز و کنایه آن دوران را به خواننده نمایانده، دلبستگی و گرایش فراوان به آیین وفرهنگ ایرانی و بخصوص خراسان را نشان می دهد.
درویش ستهینده تصحیح متن خلاصه المقالات به قلم شفیعی کدکنی است. خلاصه المقالات کتابی است که یکی از نوادگان شیخ جام، به نام ابوالمکارم بن علاءالملک جامی در قرن نهم بر اساس منابع موجود در آن دوره درباره ی مقامات و کرامات شیخ جام نوشته است. شیخ جام از عرفای بزرگ قرن پنجم وششم هجری است و تفاوت منش و کردار او با دیگر عرفا شفیعی کدکنی را برآن داشته است تا از کلمه ی ستیهنده یعنی گردن فراز و سرکش در عنوان کتاب استفاده کند. این کتاب شامل بخش های مقدمه ای در باب شخصیت شیخ جام، از دیدگاهی متفاوت با آن چه تاکنون درباره ی او نوشته شده است؛ معرفی خلاصه المقامات و ارزش های آن؛ تصحیح متن خلاصه المقالات و تعلیقات آن؛ و فصل «فی الآداب و ما یلیق بحال الفقراء»می شود.