Top Menu

  +90 532 470 92 16
  Get mobile app

موجود

  4.2 | 17 تعداد مشاهده

کتاب جاودانه عبید زاکانی Ubayd Zakani

  605,000 تومان

برای اطمینان از موجود بودن کتاب " جاودانه عبید زاکانی " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.

موضوع:  ادبیات

ناشر ثالث ثالث
نویسنده عبید زاکانی عبید زاکانی
یک پاراگراف از کتاب جاودانه عبید زاکانی

حکما در حد حکمت فرموده اند: در نفس ناطقه دو قوه مرکوز است و کمال او به تکمیل آن منوط. یکی قوه نظری و یکی قوه عملی.

عبید زاکانی آشنایی با عبید زاکانی

خواجه نظام‌الدین عبیدالله زاکانی معروف به عبید زاکانی شاعر، نویسنده و طنزپرداز ایرانی قرن هشتم هجری است که طبق قراین موجود در اواخر قرن هفتم یا اوایل قرن هشتم ه.ق. در یکی از توابع قزوین چشم به جهان گشود. علت مشهور بودن او به زاکانی نسبت داشتن او به خاندان زاکان است که این خاندان تیره‌ای از «عرب بنی خفاجه» بودند که بعد از مهاجرت به ایران به نزدیکی قروه درجزین از توابع همدان رفتند و در آن ناحیه مستقر شدند. وی در شیراز به دانش اندوزی پرداخت و در این شهر در نزد بهترین استادان پرورش یافت، اما بعد از اتمام تحصیلاتش به شهر خود قزوین بازگشت و تا پایان عمر در این شهر ماند. در خاندان او دو شعبه از دیگران مشهورتر بودند؛ شعبهٔ یکم که به گفتهٔ حمدالله مستوفی (معاصر و همشهری عبید) اهل دانش‌های معقول و منقول بودند و شعبهٔ دوم که این مورخ آن‌ها را ارباب الصدور (یعنی وزیران و دیوانیان) می‌نامد. حمدالله مستوفی، از عبید به عنوان نظام‌الدین عبیدالله زاکانی یاد می‌کند و او را از شعبهٔ دوم می‌داند. با این همه اطلاع دقیقی از مقام صدارت یا وزارت برای عبید در دست نیست و همین قدر می‌دانیم که در دستگاه پادشاهان فردی محترم بوده.

املح الشعرا عبید زاکانی از قریۀ زاکان قزوین و از رجال اواسط قرن هشتم هجری است. این شاعر بزرگ اهل فضل و دانش و از ارباب سلیقه و از اصحاب ذوق سلیم بوده است. اگر چه برخی او را از زمرۀ طنز پردازان می شمارند ولی حق انصاف این است که با وجود یافت شدن بذله و هزل و هجو در اشعار او پایه اش از آن بالاتر است که او را طنزپرداز شمارند، بلکه میان شعرا اولین لطیفه سنج و نادره سراست و در این شیوه کسی به پای او نرسیده است.او در عهد شاه ابواسحاق در شیراز تحصیل علوم و فنون نمود و از فضلای عصر و ادبای دهر خود گردید. در هر فنی مهارتی کامل پیدا کرد و به تصنیفات و تألیفات پرداخت. پس از آن به قزوین برگشت و به منصب قضاوت سرافراز و به آموزگاری و تربیت بزرگ زادگان منتخب و ممتاز گردید. از آثار ادبی او می توان دیوان لطایف، رسالۀ اخلاق الاشراف، عشاق‌ نامه، دیوان اشعار، منظومۀ موش و گربه و رسالۀدلگشا را نام برد.

کتاب های مشابه