موجود
4.2 | 19 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " چهره های موسیقی ایران معاصر (جلد اول) " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
![]() |
---|---|
نویسنده |
![]() |
متأسفانه در زمان ما اوضاع به گونهای است که حتی بسیاری از افراد روشنفکر و اهل مطالعه و ادب نیز به کلی با موسیقی ملی خود بیگانهاند. اما نباید فراموش کرد که در روزگاری نهچندان دور اساتید بزرگ و ارجمندی این موسیقی را به بهترین وجهی اجرا نموده و چراغ آن را روشن نگاه داشتهاند
هوشنگ اتحاد پژوهشگر، نویسنده و خالق مجموعه ۱۴جلدیِ پژوهشگران معاصر ایران است. مادرش از اهالی موسیقی و هنردوست بود. بهگفتهٔ اتحاد مادرش بوده که او را با کتاب و کتابخوانی آشنا کرده و بنیاد تعلیماتش را شکل داده است. اگرچه در دانشگاه رشتهٔ مهندسی باغبانی را انتخاب کرده و بعدها تا مقطع کارشناسی ارشد نیز آن را ادامه داد، عشق و علاقهٔ اصلی او ادبیات بود. مهندسی کشاورزی حرفهاش بوده است و ادبیات معشوقهاش. ریشهٔ این علاقه را در دوران کودکی او باید جست آنجاکه آنقدر به ادبیات علاقه نشان داده که همکلاسیهایش او را با «ادبیات و شعر» میشناختهاند. این عشق همیشه با او میماند. از طرفی به کارهای پژوهشی نیز علاقه داشته و در زمان اشتغال در سازمان پارکها علاوهبر انجام کارهای محوله به امر پژوهش نیز میپرداخته است. بهتدریج و با مطالعهٔ بیشتر متوجه خلأ بزرگی در ادبیات میشود: «متوجه شدم زندگینامهٔ شاعران، موسیقیدانان و... داریم ولی زندگینامهٔ پژوهشگران نداریم و واقعاً به پژوهشگران کمالتفاتی شده و ادبیات زندگینامهای ما فاقد شاخهٔ پژوهشگران است، شخصیتهایی که وارثان میراث عظیم فرهنگی و ادبی گذشته و بانیان استمرار و بقای آن در نسلهای آیندهاند». پس از چند ماه درگیری با خود و با علم به اینکه با شروع پژوهش در این عرصه خود را به مابین کتابهای نفسی حبس خواهد کرد، قدم در این راه میگذارد. از آن زمان بهمدت بیش از دو دهه بهصورتی خستگیناپذیر و عاشقانه به این کار مشغول شده و بهگفتهٔ خودش آنچنان غرق نوشتن میشده که گاه گذشت زمان را احساس نکرده و متوجه نمیشده آفتاب کی و از کجا طلوع کرده است. او درنهایت موفق میشود مجموعهٔ چهارده جلدی پژوهشگران معاصر ایران را بهرشتهٔ تحریر درآورد.
موسیقی اگرچه انتزاعیترین هنر تلقی میشود اما ضمنا از مهمترین نمادهای فرهنگی هر کشور است که باعث پیوند بین آحاد یک ملت است و زبان گویای غم و شادی و حالات روحی مردمان یک سرزمین. با وجود این، در زمانهٔ ما اوضاع بهگونهای است که حتی بسیاری از افراد روشنفکر و اهل مطالعه بهکلی با موسیقی ملی خود بیگانهاند، دیگران که جای خود دارند. برای بسیاری همینکه صدای ضبط بلند باشد کافی است؛ این که چه پخش میشود در درجۀ چندم اهمیت قرار دارد.
روایت شکاف نسلی در ایران و آنچه امروزه «خلأ بین نسل قدیم با نسل جدید» عنوان میشود، روایت غمانگیزی است. نه اینکه اختلاف نسلی مبارک نیست، که اتفاقا هست و همین اختلاف نسل امروز با نسل دیروز است که بسیاری از بنیانهای فکری را دگرگون کرده و جامعه را به سمت مدرن شدن و توسعهیافتگی سوق میدهد، بلکه سخن از اختلافاتی است که از عدم شناخت میآید، از بیحوصلگی میآید و از عدم حس هویتمندی میآید. قلههای ادبیات، هنر، موسیقی، نقاشی، تئاتر، رمان، تاریخ و... را نمیشناسیم. نمیدانیم چه بر فرهنگ و هنر این سرزمین رفته است و در نتیجه نمیدانیم اکنون در کجای کار ایستادهایم.
«چهرههای موسیقی ایران معاصر» تلاشی است تا نسل امروز همانقدر که خوانندگان و موسیقیدانان تازهکار را میشناسد، بزرگان موسیقی کشورش را بشناسد و با گوش سپردن به نوای سالهای دور موسیقی این چهرهها با تاریخ موسیقی کشورش آشنا شود و بداند بر موسیقی او چه رفته است؛ قلههای موسیقی او چه افرادی بودهاند و آنان چگونه و چرا به این موقعیت دست یافتهاند و چرا کارشان اهمیت داشته است. موسیقیای که با وجود تمام موانع و پستی و بلندیهایی که در راه داشته همواره زبانزد خاص و عام بوده است و شهره در پهنۀ گیتی و انعکاس حیات جمعی مردم این کشور.