موجود
4.2 | 7 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " حکایت یاکوبس کوتزیه " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
|
---|---|
نویسنده |
![]() |
مترجم | شهلا طهماسبی |
صبر می کند که اول تو لبخند بزنی، بعد خودش لبخند می زند و به یک موجود کاذب بدل می شود. این شامل همه هوتنتوت های اهلی می شود، چه هوتنتوت های خوب مثل کلاور، چه هوتنتوت های فاسد مثل دکوپ. آن ها صداقت و شرافت ندارند، بازیگراند. در حالی که هوتنتوت های وحشی، از آن نوعی که همۀ عمرش در وضعیتی طبیعی سپری شده، صداقت و شرافت ذاتی اش را حفظ می کند. راست می نشیند، راست می ایستد، در چشم های آدم نگاه می کند، دیدن این اعتماد به نفس، محض تنوع، برای کسی که مدت های زیادی در میان موجودات حیله گر و بزدل به سر برده، دلنشین است، هرچند اساس آن برداشت نادرست از زمان، توهم قدرت و برابری باشد. آن بیست نفر ایستاده بودند و به ما شش نفر خیره شده بودند؛ ما هم با سه تفنگ رو به روی شان ایستاده بودیم، تفنگ من با ساچمه پر شده بود و تفنگ دوتای دیگر با گلوله؛ آن ها در پناه توهم خود قرار داشتند و ما در پناه قدرت خود. بنابراین می توانستیم برای آخرین بار مثل مرد به هم خیره شویم. آن ها هرگز مرد سفید ندیده بودند.
جان مکسول جی. ام. کوتزی در تاریخ ۹ فوریه ی ۱۹۴۰ میلادی در کیپ تاون آفریقای جنوبی زاده شد. پدر او حقوق دان و مادرش آموزگار بود. جان ماکسول کوتسی در سال ۱۹۵۷ به دانش گاه کیپ تاون وارد شد و به تحصیل زبان انگلیسی و ریاضیات پرداخت. سپس، در سال ۱۹۶۰ مدرک کارشناسی ادبیات، و در ۱۹۶۱ کارشناسی ریاضیات اش را دریافت کرد.اولین اثر داستانی کوتزی، سرزمین های گرگ ومیش در سال ۱۹۷۴ منتشر شد، که مشتمل بر دو داستان جداگانه («پروژه ی ویتنام» و «حکایت یاکوبوس کوتزی») با مضمونی مشترک بود و او را به عنوان یک نویسنده ی قدرتمند سبک ادبیات پسااستعماری مطرح ساخت. پس از آن، در سال ۱۹۷۷، رمان در مرکز (قلب) کشور منتشر شد، و جایزه ی اول ادبی آفریقای جنوبی (CNA Prize) را برای وی به ارمغان آورد. در انتظار بربرها در سال ۱۹۸۰ منتشر شد و در مجموعه ی «آثار بزرگ قرن بیستم» انتشارات پنگوئن جای گرفت. رمان بعدی کوتزی، روزگار آقای مایکل. ک نام دارد که در ۱۹۸۳ به چاپ رسید و در همان سال جایزه ی ادبی بوکر را از آن خود ساخت. فو که در ۱۹۸۶ منتشر شد، حول محور طرح داستانی رابینسون کروزوئه ساخته و پرداخته شده است، و عصر آهن (۱۹۹۰) که جزء عامه پسندترین کتاب های اوست، در ساندی اکسپرس به عنوان کتاب سال معرفی شد؛ او در این اثر خود، تصویری تراژیک از اوضاع سیاسی و اجتماعی کشوری ویران شده توسط نژادپرستی و خشونت ارائه می کند. ارباب پترزبورگ (۱۹۹۴) گرچه داستانی خیالی است، اما شخصیت اول آن فیودور داستایفسکی، اندیشمند و نویسنده ی نامدار روس است. این اثر قدرتمند و ژرف در سال ۱۹۹۵ جایزه ی داستان نویسی بین المللی آیریش تایمز را از آن خود کرد.علاوه بر جایزه ی نوبل ۲۰۰۳ که به پاس مجموعه ی فعالیت های ادبی اش به وی اعطاء شد، تاکنون یازده جایزه ی ادبی دیگر نیز به آثار او تعلق گرفته است که مهم ترین شان از این قرارند: جایزه ی CAN، جایزه ی اول ادبی آفریقای جنوبی (سه بار)، جایزه ی بوکر (دو بار، که یک بار به کتاب روزگار آقای مایکل. ک تعلق گرفت)، جایزه ی فمینا برای رمان خارجی (روزگار آقای مایکل. ک)، جایزه ی اورشلیم، جایزه ی ادبی لانان، جایزه ی بین المللی رمان از نشریه ی آیریش تایمز و جایزه ی نویسندگان کشورهای مشترک المنافع.
این کتاب دیدگاه کامل و دادگرانه یاکوبس یانسوت کوتزیه را پیرامون بومیان اصلی آفریقا به تصویر می کشد و زندگی و ارتباط او را به عنوان مردی سفید پوست با آن ها شرح می دهد.