موجود
4.2 | 25 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " رایحه ی زمان " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
![]() |
---|---|
نویسنده |
![]() |
مترجم | فریدا فرنودفر |
بیونگ چول هان را میتوان یکی از بهترین نامزدها برای فیلسوفِ دورانِ کنونی در نظر گرفت. اگرچه ۲۰ سال از زمان انتشار نخستین کتابش میگذرد -اولین کتاب او یک تکنگاریِ خواندنی دربارۀ مفهوم اشتیمونگ۱، یا ملال، در آثار هایدگر بود- آثار او فقط از سال ۲۰۰۹ به این سو به دیگر زبانها بازگردانده شده است. حالت دروننگرانۀ کتابِ نخستش بر کتابهای بعدی او نیز حاکم بوده است، و چرخشی مشخص بهسوی امر سیاسی، و بهویژه بهسوی مدلهای تاریخی اجبار، تنها با انتشار کتاب قدرت چیست؟۲ در سال ۲۰۰۵ نمایان شد. در سال ۲۰۱۰، هان کتاب ساختارشکن خود را منتشر کرد، که با نام جامعۀ فرسوده۳ به انگلیسی ترجمه شده است، و کمکم در خارج از آلمان، کشور محل اقامتش، مورد توجه قرار گرفت. از آن پس، آثار او به بیش از دهبیست زبان بازگردانده شده و، طی دو سال گذشته، آمریکا و انگلیس هم به این جریان پیوستهاند: اکنون استنفورد و اِم.آی.تی هر کدام دو کتاب منتشر کردهاند، و سه کتاب دیگر هم در ماههای آتی منتشر خواهد شد.
«رایحۀ زمان» نوشتۀ بیونگ چول هان، کتابی فلسفی است که به مفهوم «زمان» و تأثیر آن بر جامعهی مدرن میپردازد. هان، نویسندۀ آلمانی و نظریهپرداز فرهنگی کرهای الاصل، بحران «زمان» را در دوران معاصر ما بررسی میکند و بیان میدارد که این بحران ناشی از اولویت یافتن مطلق «زندگی عملی» (vita active) میباشد و درنهایت، منجر به کاهش و تقلیل ارزش زیست انسانی به زندگی یک حیوان کارگر میگردد. به عقیدۀ هان، صرف غوطهور شدن در زندگی عملی روزمره، ظرفیت انسان را برای درنگ و تفکر از بین میبرد و تجربۀ زمان مطلق را غیرممکن میکند. هان با یک بررسی تاریخی ریشههای این بحران را به آغاز مدرنیته و تکامل آن در جامعۀ عملگرای امروزی بازمیگرداند.
هان پس از طرح مسئلۀ خود و بیان کم و کیف بحران زمان، از احیای زندگی نظرورزانه و یادگیری مجدد هنر درنگ کردن به عنوان گامهای ضروری برای غلبهبر این بحران بحث میکند. او پیشنهاد میکند که این ارزشگذاری مطلق زندگی براساس صرف عمل باید کنار گذاشته شود تا معنای زمان و ارزشهای انسانی بازیافته شود. درواقع میتوان اذعان داشت که «رایحۀ زمان» فقط یک متن فلسفی نیست، بلکه همچنین فراخوانی است بهسوی اینکه ارزش سکون و تفکر نظرورزانه را در جهانی که بهطور فزایندهای تحتسلطۀ تقاضا برای بهرهوری بیشتر و کار کردن مداوم است، شناخته شود. این کتاب هان، بهویژه در زمینۀ بحثهای معاصر دربارۀ ماهیت کار، نقش فناوری در زندگی ما و جستوجوی معنا در دنیای پرسرعت ارتباطات، منبعی ارزشمند است.