Top Menu

  +90 532 470 92 16
  Get mobile app

موجود

  4.2 | 11 تعداد مشاهده

کتاب تعلیم و تربیت در اسلام Education and training in Islam

  275,000 تومان

برای اطمینان از موجود بودن کتاب " تعلیم و تربیت در اسلام " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.

موضوع:  مذهبی

ناشر صدرا صدرا
نویسنده مرتضی مطهری مرتضی مطهری
یک پاراگراف از کتاب تعلیم و تربیت در اسلام

مسئله علم همان آموزش دادن است. «تعلیم» عبارت است از یاد دادن. از نظر تعلیم، متعلّم فقط فراگیرنده است و مغز او به منزله انباری است که یک سلسله معلومات در آن ریخته می‌شود. ولی در آموزش، کافی نیست که هدف این باشد. امروز هم این را نقص می‌شمارند که هدف آموزگار فقط این باشد که یک سلسله معلومات، اطلاعات و فرمول در مغز متعلّم بریزد، آنجا انبار بکند و ذهن او بشود مثل حوضی که مقداری آب در آن جمع شده است. هدف معلم باید بالاتر باشد و آن این است که نیروی فکری متعلّم را پرورش و استقلال بدهد و قوه ابتکار او را زنده کند.

مرتضی مطهری آشنایی با مرتضی مطهری

مرتضی مطهری (زادهٔ ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ در فریمان – ترور شدهٔ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ در تهران) روحانی شیعه، استاد فلسفهٔ اسلامی و کلام اسلامی و تفسیر قرآن، عضو هیئت موتلفه اسلامی و از نظریه‌پردازان نظام جمهوری اسلامی ایران بود. وی قبل از انقلاب سال ۱۳۵۷ استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود. بعد از انقلاب به ریاست شورای انقلاب منصوب شد. سید روح‌الله خمینی علاقهٔ زیادی به وی داشت، تا آنجا که بعد از مرگش گفت: «فرزند عزیزی را که پارهٔ تنم و حاصل عمرم بود، از دست دادم» در ادبیات جمهوری اسلامی ایران از وی با عنوان «معلم شهید» یاد می‌شود. مرتضی مطهری در شامگاه روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ پس از پایان جلسه‌ای در منزل یدالله سحابی به همراه گروهی از رجال سیاسی انقلابی، در تاریکی شب و هنگام خروج از محل جلسه در کوچه پارک امین الدوله، هدف گلولهٔ یکی از افراد گروه فرقان قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان طرفه به فیض شهادت نایل آمد.

مرتضی مطهری، عالم و فیلسوف بزرگ ایرانی و یکی از شخصیت‌های برجستهٔ دینی و فرهنگی ایران، نظریات و دیدگاه‌های متعددی درباره تعلیم و تربیت داشت. او به عنوان یکی از معتبرترین آیات‌عظام و مراجع تقلید شیعه جهان شناخته می‌شود. اینجا به برخی از نظرات و دیدگاه‌های او در خصوص تعلیم و تربیت اشاره خواهیم کرد.
تربیت دینی: مرتضی مطهری بسیار تأکید داشت که تربیت دینی و اخلاقی کودکان و نوجوانان از اهمیت بسزایی برخوردار است. او معتقد بود که تعلیم و تربیت باید با تأکید بر اصول و معارف دینی اسلام انجام شود. نقش والدین: مرتضی مطهری بر والدین تأکید داشت و معتقد بود که آن‌ها مسئولیت اصلی در تربیت فرزندان دارند. وی به والدین توصیه می‌کرد که با دقت و عشق فرزندان خود را تربیت کنند و اصول دینی و اخلاقی را به آن‌ها آموزش دهند. آموزش علمی: مرتضی مطهری بسیار اهمیت به آموزش علمی داد و به تربیت نخبگان و دانشمندان تأکید کرد. وی معتقد بود که تعلیم و تربیت باید به منظور توسعه علم و دانش و بهره‌برداری از توانمندی‌های انسانی برای پیشرفت جامعه انجام شود. تربیت اخلاقی: مرتضی مطهری به تربیت اخلاقی و قوانین اخلاقی تأکید داشت و معتقد بود که این مسائل باید به منظور ایجاد جامعه‌ای عادلانه و اخلاقی از دسترسی عمومی به علم و عقلانیت نهایت توجه را دریافت کنند. تعلیم مذهبی: او به اهمیت آموزش مذهبی و تعالی فرهنگ دینی در جامعه اشاره می‌کرد و به ایجاد آموزشگاه‌ها و مکاتب دینی و فرهنگی تشویق می‌کرد.

کتاب های مشابه