Top Menu

  +90 532 470 92 16
  Get mobile app

موجود

  4.2 | 11 تعداد مشاهده

کتاب امدادهای غیبی در زندگی بشر Emdad-haye gheibi dar zendegi-e bashar

  165,000 تومان

برای اطمینان از موجود بودن کتاب " امدادهای غیبی در زندگی بشر " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.

موضوع:  مذهبی

ناشر صدرا صدرا
نویسنده مرتضی مطهری مرتضی مطهری
یک پاراگراف از کتاب امدادهای غیبی در زندگی بشر

در زندگی افراد بشر انواعی از مددهای غیبی وجود دارد: به صورت تقویت دل و اراده، به صورت فراهم شدن اسباب و وسایل مادی کار، به صورت هدایت و روشن‌بینی، به صورت الهام افکار بلند علمی. پس معلوم می‌شود بشر به خود واگذاشته نیست، دست عنایت پروردگار در شرایط خاصی او را دستگیری می‌کند، از ضلالت و گمراهی و سرگردانی و از عجز و ضعف و ناتوانی نجات می‌دهد. دین اگر بخواهد باقی باشد، یا باید خودش جزو خواسته‌های بشر باشد یا باید تأمین‌کننده خواسته‌های بشر باشد، آنهم بدین شکل که تأمین‌کننده منحصر به فرد باشد. اتفاقاً دین هردو خاصیت را دارد؛ یعنی هم جزو نهاد بشر است، جزو خواسته‌های فطری و عاطفی بشر است و هم از لحاظ تأمین حوائج و خواسته‌های بشری مقامی را دارد که جانشین ندارد و اگر تحلیل کنیم معلوم می‌شود اصلاً امکان ندارد چیز دیگری جایش را بگیرد.

مرتضی مطهری آشنایی با مرتضی مطهری

مرتضی مطهری (زادهٔ ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ در فریمان – ترور شدهٔ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ در تهران) روحانی شیعه، استاد فلسفهٔ اسلامی و کلام اسلامی و تفسیر قرآن، عضو هیئت موتلفه اسلامی و از نظریه‌پردازان نظام جمهوری اسلامی ایران بود. وی قبل از انقلاب سال ۱۳۵۷ استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود. بعد از انقلاب به ریاست شورای انقلاب منصوب شد. سید روح‌الله خمینی علاقهٔ زیادی به وی داشت، تا آنجا که بعد از مرگش گفت: «فرزند عزیزی را که پارهٔ تنم و حاصل عمرم بود، از دست دادم» در ادبیات جمهوری اسلامی ایران از وی با عنوان «معلم شهید» یاد می‌شود. مرتضی مطهری در شامگاه روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ پس از پایان جلسه‌ای در منزل یدالله سحابی به همراه گروهی از رجال سیاسی انقلابی، در تاریکی شب و هنگام خروج از محل جلسه در کوچه پارک امین الدوله، هدف گلولهٔ یکی از افراد گروه فرقان قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان طرفه به فیض شهادت نایل آمد.

این اثر که می کوشد با نگاهی کلی به آیات مربوط به امدادهای غیبی، آنها را در ساختاری منظم ارائه دهد، از سوی مرکز فرهنگ و معارف قرآن تهیه شده است.
در بخشی از این کتاب آمده است: «امدادهای غیبی خداوند، تأثیر شگرفی در زندگی انسان ها دارد. در قرآن کریم و روایات معصومین(ع) این موضوع به تأکید مطرح شده، به گونه ای که دیگر نمی توان گفت امدادهای غیبی در زندگی انسان ها یک استثناست و تنها در موارد نادری نمایان می شود، بلکه یکی از سنت های الهی است که مومن می تواند در سختی های زندگی به آن دل ببندد و امید نجات داشته باشد.»
نویسنده کتاب درباره واژه شناسی امدادهای غیبی می نویسد: «امدادهای غیبی، تعبیری مرکب از دو واژه امداد و غیب است. اصل و ریشه امداد، کلمه مدّ به معنای انبساط و امتداد است. لفظ مد و مشتقات آن 32 بار در قرآن کریم آمده، که از آنها فقط 15 مورد درباره کمک رسانی است. کلمه غیب در برابر شهادت قرار دارد و قرآن نیز بین آنها تقابل برقرار ساخته است. (عالم الغیب والشهاده، انعام، آیه 73) غیب یعنی چیزی که از انسان پوشیده است.»
بنابر مطالب این کتاب، آیات متعددی در قرآن به امدادهای غیبی الهی اشاره دارد مانند «فرستادن سپاه نامرئی»، «یاری با فرشتگان»، «ایجاد آرامش در قلب های مومنان»، «ایجاد ترس در دل های دشمنان»، «فرستادن لشکر پرندگان» و «برهم زدن نقشه های دشمنان».

کتاب های مشابه