موجود
4.2 | 14 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " عدل الهی " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
![]() |
---|---|
نویسنده |
![]() |
آنچه درباره مباحث این کتاب می توانم بگویم این است که همه، مباحثی «انتخاب شده» است، هیچ یک به طور تصادف و به موجب علل اتفاقی طرح نشده است. اینها مسائلی است که فراوان از طرف گروههای مختلف، بالخصوص طبقه جوان، با من در میان گذاشته می شود. آنچه در این کتاب آورده ام در حقیقت یک پاسخ عمومی است به همه کسانی که مکرر در این زمینه ازمن پرسشهایی کرده و می کنند. فراوانی پرسشها در حدی است که لازم آمد پاسخ عمومی تهیه شود. مباحث طرح شده، هم جنبه نقلی دارد و هم جنبه عقلی...
مرتضی مطهری (زادهٔ ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ در فریمان – ترور شدهٔ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ در تهران) روحانی شیعه، استاد فلسفهٔ اسلامی و کلام اسلامی و تفسیر قرآن، عضو هیئت موتلفه اسلامی و از نظریهپردازان نظام جمهوری اسلامی ایران بود. وی قبل از انقلاب سال ۱۳۵۷ استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود. بعد از انقلاب به ریاست شورای انقلاب منصوب شد. سید روحالله خمینی علاقهٔ زیادی به وی داشت، تا آنجا که بعد از مرگش گفت: «فرزند عزیزی را که پارهٔ تنم و حاصل عمرم بود، از دست دادم» در ادبیات جمهوری اسلامی ایران از وی با عنوان «معلم شهید» یاد میشود. مرتضی مطهری در شامگاه روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ پس از پایان جلسهای در منزل یدالله سحابی به همراه گروهی از رجال سیاسی انقلابی، در تاریکی شب و هنگام خروج از محل جلسه در کوچه پارک امین الدوله، هدف گلولهٔ یکی از افراد گروه فرقان قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان طرفه به فیض شهادت نایل آمد.
در این کتاب که تدوین یافته چند سخنرانی استاد شهید مطهری در حسینیه ارشاد است، تلاش شده تا ابتدا اصل مسئله «عدل الهى» به روشنى طرح شود و سپس مسائل مرتبط با آن نظیر تبعیضها و تفاوتها، قضا و قدر، شُرور، مجازاتهاى اخروى و... مورد بحث استدلالى قرار گیرد. کتاب در یک مقدمه و نه بخش تنظیم شده است. نکته مهم و قابل توجه درباره این کتاب آن است که مباحث دشوار فهم و دیریاب فلسفى و کلامى با بیانى شیوا و روان و در عین حال مستدلّ و متقن طرح شده به گونهاى که براى ناآشنایان با مفاهیم و اصطلاحات فلسفى نیز قابل فهم و سودمند مىباشد. استاد مطهری در مقدمه کتاب به این مسئله اشاره کردهاند که آنچه در این کتاب آوردهام در حقیقت یک پاسخ عمومی است به همه کسانی که مکرر در این زمینه از من پرسشهایی کرده و میکنند.