موجود
4.2 | 12 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " جهان بینی توحیدی " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
![]() |
---|---|
نویسنده |
![]() |
برخلاف تصور رایج، وهابیگری تنها یک نظریه ضد امامت نیست، بلکه پیش از آنکه ضد امامت باشد ضد توحید و ضد انسان است. از آن جهت ضد توحید است که به تقسیم کار میان خالق و مخلوق قائل است و بعلاوه به یک نوع شرک ذاتیِ خفی قائل است؛ و از آن جهت ضد انسان است که استعداد انسانی انسان را ـ که او را از ملائک برتر ساخته و به نصّ قرآن مجید «خلیفة الله» است و ملائک مأمور سجده به او ـ درک نمیکند و او را در حد یک حیوان طبیعی تنزل میدهد. بعلاوه تفکیک میان مرده و زنده به این شکل که مردگان حتی در جهان دیگر زنده نیستند و تمام شخصیت انسان بدن اوست که به صورت جماد درمیآید، یک اندیشه مادی و ضد الهی است.
مرتضی مطهری (زادهٔ ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ در فریمان – ترور شدهٔ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ در تهران) روحانی شیعه، استاد فلسفهٔ اسلامی و کلام اسلامی و تفسیر قرآن، عضو هیئت موتلفه اسلامی و از نظریهپردازان نظام جمهوری اسلامی ایران بود. وی قبل از انقلاب سال ۱۳۵۷ استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود. بعد از انقلاب به ریاست شورای انقلاب منصوب شد. سید روحالله خمینی علاقهٔ زیادی به وی داشت، تا آنجا که بعد از مرگش گفت: «فرزند عزیزی را که پارهٔ تنم و حاصل عمرم بود، از دست دادم» در ادبیات جمهوری اسلامی ایران از وی با عنوان «معلم شهید» یاد میشود. مرتضی مطهری در شامگاه روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ پس از پایان جلسهای در منزل یدالله سحابی به همراه گروهی از رجال سیاسی انقلابی، در تاریکی شب و هنگام خروج از محل جلسه در کوچه پارک امین الدوله، هدف گلولهٔ یکی از افراد گروه فرقان قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان طرفه به فیض شهادت نایل آمد.
" مقدمهای بر جهان بینی اسلامی " مجموعهای است مشتمل بر شش جلد ، و آخرین اثر نگارشی متفکر شهید استاد مطهری میباشد : انسان و ایمان ، جهان بینی توحیدی ، وحی و نبوت ، انسان در قرآن ، جامعه و تاریخ ، زندگی جاوید یا حیات اخروی. در این کتاب "جهان بینی توحیدی" ابتدا پس از تعریف جهانبینی، انواع جهانبینیها (علمی، فلسفی، مذهبی) معرفی شده و جهانبینی توحیدی به طور عام و جهانبینی اسلامی به طور خاص، واجد تمام ویژگیهای یک جهانبینی خوب دانسته شده است. در ادامه کتاب، مراتب و درجات توحید و شرک و در خاتمه تاریخچه اصل عدل در فرهنگ اسلامی ذکر شده اس