Top Menu

  +90 532 470 92 16
  Get mobile app

موجود

  4.2 | 18 تعداد مشاهده

کتاب زن و مسائل قضایی و سیاسی Women and judicial and political issues

  121,000 تومان

برای اطمینان از موجود بودن کتاب " زن و مسائل قضایی و سیاسی " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.


ناشر صدرا صدرا
نویسنده مرتضی مطهری مرتضی مطهری
یک پاراگراف از کتاب زن و مسائل قضایی و سیاسی

کلمه «سیاست» با کلمه «حکومت» دوتاست. حکومت همان معنی مقام مطاعیت یا حتی بالاترش قیمومت را دارد. در اسلام، ما نه تنها دلیلی بر جواز آن برای زن نداریم، بلکه شاید از مجموع بشود استفاده کرد که اسلام هرگز برای زن نخواسته است که زن از نظر اجتماع به یک مقام مطاعیت برسد یعنی او مطاع اجتماع باشد. ولی سیاست یک مفهوم عامتری دارد. کسی که کارمند وزارت امور خارجه است و اطلاعات کاملی از سیاستهای خارجی و از اوضاع و احوال جهان دارد، رأی می‌دهد، نظر می‌دهد، در شوراها شرکت می‌کند؛ او در سیاست دخالت می‌کند بدون این که یک مقام مطاعی در اجتماع داشته باشد. حتی سفارت، سیاست هست ولی حکومت نیست؛ در آن چیزی از حکومت و مطاعیت وجود ندارد. اینها مسائلی است که باید از یکدیگر تفکیک شود.

مرتضی مطهری آشنایی با مرتضی مطهری

مرتضی مطهری (زادهٔ ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ در فریمان – ترور شدهٔ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ در تهران) روحانی شیعه، استاد فلسفهٔ اسلامی و کلام اسلامی و تفسیر قرآن، عضو هیئت موتلفه اسلامی و از نظریه‌پردازان نظام جمهوری اسلامی ایران بود. وی قبل از انقلاب سال ۱۳۵۷ استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود. بعد از انقلاب به ریاست شورای انقلاب منصوب شد. سید روح‌الله خمینی علاقهٔ زیادی به وی داشت، تا آنجا که بعد از مرگش گفت: «فرزند عزیزی را که پارهٔ تنم و حاصل عمرم بود، از دست دادم» در ادبیات جمهوری اسلامی ایران از وی با عنوان «معلم شهید» یاد می‌شود. مرتضی مطهری در شامگاه روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ پس از پایان جلسه‌ای در منزل یدالله سحابی به همراه گروهی از رجال سیاسی انقلابی، در تاریکی شب و هنگام خروج از محل جلسه در کوچه پارک امین الدوله، هدف گلولهٔ یکی از افراد گروه فرقان قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان طرفه به فیض شهادت نایل آمد.

کتاب زن و مسائل قضایی و سیاسی، شامل پنج جلسه سخنرانی استاد شهید مطهری است، که به زن و چهار مسئله شهادت، قضاوت، افتاء و سیاست پرداخته و به سوالاتی که معمولا در این موضوعات مطرح است پاسخ داده شده است.
مبحث امروز ما از مباحثی است که مربوط به زن است ولی نه در مسائل خانوادگی؛ مربوط به حقوق خانوادگی نیست بلکه مربوط به امور اجتماعی است. به طور کلی بعضی از مباحث ما مربوط به مسائل قضایی است و بعضی دیگر مسائل سیاسی.
در مسائل قضایی دو مطلب است که از نظر زن و مرد باید مورد توجه قرار بگیرد: یکی موضوع شهادت زن است، که شهادت زن از نظر اسلام با شهادت مرد در سه جهت فرق می‌کند. دیگر در موضوع خود قضاوت است که لااقل در فقه شیعه زن نمی‌تواند قاضی شود ولی مذاهب دیگر فقهی اسلامی، بعضی با شیعه موافق هستند و بعضی دیگر نه. مثلا فقه شافعی نظیر فقه شیعه نظر می‌دهد و می‌گوید زن نمی‌تواند قاضی باشد ولی فقه حنفی این جور نیست.

کتاب های مشابه