موجود
4.2 | 11 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " موج سوم " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
![]() |
---|---|
نویسنده |
![]() |
مترجم | شهین دخت خوارزمی |
موج سوم توجه ما را نه به اهمیت نظم، بلکه به اهمیت بی نظمی و تصادف در تکامل و تکوین پدیده ها معطوف می دارد و با بررسی نظریه های جدید و تکان دهنده در این زمینه و به ویژه نظریات دانشمند بلژیکی پریگوگین، بینش تازه ای در زمینه ی تکامل ارائه می دهد که به کمک آن می توان از میان آشفتگی و هرج و مرج به جست وجوی نشانه های بدیع نظم و تکامل پرداخت».
الوین لویس تافلر (Alvin Toffler) (۳ اکتبر ۱۹۲۸–۲۷ ژوئن ۲۰۱۶)، نویسنده و آیندهپژوه آمریکایی بود. وی برای آثارش در زمینههای انقلاب دیجیتال، انقلاب ارتباطات و تکینگی فناوری شناخته میشود. از تافلر به عنوان یکی از مشهورترین آیندهپژوهان جهان یاد میشود که به خصوص با موفقیت حرکت جامعه صنعتی از مرحله تولید کالا به سوی عصر اطلاعات و تسلط کامپیوتر بر حیات اقتصادی و اجتماعی را پیشبینی کرد.
موج سوم کتابی مشهور از الوین تافلر است . این کتاب بعد از کتاب شوک آینده وی نوشته شده و در سال ۱۹۸۰ منتشر شده است. کتاب تافلر مراحل گذر کردن کشورهای توسعه یافته از انقلاب صنعتی به عصر اطلاعات را توصیف می کنند. او در کتابهایش از انقلاب صنعتی به عنوان موج دوم و از عصر اطلاعات به عنوان موج سوم یاد کرده است.در موج سوم، تافلر سه نوع از جوامع را توصیف می کند که مبتنی بر مفهوم "امواج" است. هر موج، جوامع و فرهنگهای قدیمی را کنار می زند.
موج اول جامعه کشاورزی مستقر شده ای است که پس از انقلاب نوسنگی در بیشتر نقاط جهان حاکم شد و جایگزین فرهنگ های شکارچی-جمع کننده شد.
موج دوم جامعه عصر صنعتی است. موج دوم در اروپای غربی با انقلاب صنعتی شروع شد و متعاقبا در سراسر جهان پخش شد. جنبه های اصلی جامعه موج دوم خانواده، سیستم آموزشی و کارخانه و شرکت است. تافلر می نویسد:
"موج دوم صنعتی است و مبتنی بر تولید انبوه ، توزیع انبوه ، مصرف انبوه ، آموزش جمعی ، رسانه های جمعی ، تفریحات جمعی ، سرگرمی های جمعی و سلاح های کشتار جمعی است. شما این موارد را با استاندارد سازی ، متمرکز کردن ، غلظت و هماهنگ سازی ترکیب می کنید. و شما با شیوه ای از سازمان که ما بوروکراسی می نامیم همراه می شوید. "
موج سوم جامعه پسا صنعت است. تافلر می گوید که از اواخر دهه 1950 بیشتر کشورها از یک جامعه موج دوم به یک جامعه موج سوم در حال انتقال بودند. او کلمات زیادی را برای توصیف آن به کار برد و نامهایی را که توسط دیگران اختراع شده است ، مانند عصر اطلاعات ، ذکر کرد.