موجود
4.2 | 21 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " ذن و هنر نگهداری موتورسیکلت " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
![]() |
---|---|
نویسنده |
|
مترجم | مریم گنجی |
قانون های طبیعت هم مثل ارواح، ابداع انسان ان. قانون های منطق و ریاضیات هم مثل ارواح، ابداع انسان ان. تمام جهان مقدس آفریدۀ انسانه؛ حتی این ایده که جهان آفریدۀ انسان نیست هم آفریدۀ انسانه. جهان بیرون از تصور انسان به هیچ وجه وجود نداره. همه چی یک روحه و در عهد باستان مثل یک روح شناخته می شده؛ همۀ این جهان متبرکی که ما تو اون زندگی می کنیم. ارواح به اون حکمرانی می کنن. ما اون چیزی رو می بینیم که می بینیم چون ارواح اون رو به ما نشون می دن؛ ارواح موسی، مسیح، بودا، افلاطون، دکارت، روسو، جفرسون، لینکلن و...
رابرت ام پرسیگ(1928 - 2017)، نویسنده و فیلسوف آمریکایی است. پرسیگ با کتاب «ذن و هنر نگهداری موتورسیکلت: پژوهشی در باب ارزشها» به شهرت جهانی رسید و 17 سال پس از آن، کتاب «لیلا: پژوهشی در باب اخلاقیات» را نوشت که این کتاب هم با تحسین مردم و منتقدان روبرو شد.
کتاب «ذن و هنر نگهداری موتورسیکلت» با زیرعنوان «پژوهشی در باب کیفیت»، تاکنون به بیش از 40 زبان ترجمه شده و دهها میلیون نسخه از آن فروش رفتهاست و بههمین دلیل لقب «پرخوانندهترین کتاب فلسفی» را ازآن خود کردهاست.
رابرت ام. پرسیگ، فیلسوف آمریکایی، با علاقهی ویژه و شخصی به موتورسواری در جادهها و سفرهای دورودراز، ایدههای فلسفیاش دربارهی روابط انسانی(همسران، پدران و پسران و ...)، علم، تکنولوژی، شادمانی و اندوه، دوستی، زندگی در جهان مدرن و ... را در قالب داستانی از سفر 17 روزهاش از ایالت مینهسوتا به ایالت کالیفرنیا نوشته است.
فرقی نمیکند «ذن و هنر نگهداری موتورسیکلت» را چه بنامیم؛ یک رمان فلسفی، یک خودزندگینامه یا حدیث نفس یک فلسوف، چون کتاب با توصیفات و گفتوگوهای دقیقش همانقدر جذابیت داستانی دارد که اطلاعات نویسنده از زندگی شخصی خودش میتواند به یک اتوبیوگرافی نزدیکش کند، هرچند در کنار همهی اینها، نویسندهی فیلسوف، همچون معلمی بزرگ، چنان در جایجای کتاب دربارهی زندگی انسان و مظاهر و مصائبش حرف میزند که خواننده پساز پایان کتاب به وضوح احساس میکند که دیگر آن آدمی نیست که پیش از شروع «ذن و هنر نگهداری موتورسیکلت» بود!
عموم منتقدان البته این کتاب را رمانی میدانند که یک فیلسوف نوشته است. آنهم نه فیلسوفی معمولی از جنس فیلسوفهایی که همواره دربارهی مسائل انتزاعی حرف میزنند و عموم مردم چیزی از حرفهایشان نمیفهمند، بلکه فیلسوفی که داستان بلندی نوشته که در پنج دهه، کتاب بالینی میلیونها نفر در سرتاسر جهان بودهاست.