موجود
4.2 | 24 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " فلسفه سیاسی هابز " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
![]() |
---|---|
نویسنده |
![]() |
مترجم | یاشار جیرانی |
لئو اشتراوس (Leo Strauss) (۲۰ سپتامبر ۱۸۹۹ در کیرشن آلمان – ۱۸ اکتبر ۱۹۷۳ در آناپولیس آمریکا) نظریهپرداز و مورخِ فلسفه سیاسی آلمانی - آمریکایی بود. تلفظ آلمانی نام او اشتراوس و تلفظ انگلیسی آن استراوس است. اشتراوس در خانوادهای یهودی در آلمان به دنیا آمد. وی از تأثیرگذارترین نظریهپردازان فلسفه سیاسی قرن بیستم محسوب میشود. وی شاگردان زیادی را در دانشگاه شیکاگو تربیت کرد و محققان برجستهای که به اشتراوسیها معروف هستند، از مکتب فکری او پیروی میکنند. روش منحصربفرد و پیچیده اشتراوس در تفسیر آثار و اعتقادات نویسندگان بزرگ و انتقادات وی از مدرنیته باعث شده تا اشتراوس و مکتب فکری او مخالفان زیادی نیز داشته باشند. بیشتر آثار اشتراوس به تفسیر متون قدیمی تاریخ فلسفه به ویژه آثار افلاطون و ارسطو اختصاص دارد که برای تفسیر آنها از آثار فلاسفه مسلمان و یهودی قرون وسطی همچون ابن میمون و فارابی بهره میگیرد. وی از منتقدان فلسفه مدرن است و معتقد است که دیدگاههای فلاسفه قدیمی و ادیان وحیانی به مراتب محکمتر از نظرات پایهگذاران فکری مدرنیته همچون ماکیاولی، هابز، لاک و ژان-ژاک روسو بودهاست و تلاش دارد تا نشان دهد که فلاسفه مدرن تنها با نادیده گرفتن استدلالهای فلاسفه قدیمی توانستهاند بر آنها پیروز شوند.
کتاب «فلسفه سیاسی هابز: مبنا و تکوین آن» اثر لئو اشتراوس، اثری مهم در عرصۀ فلسفۀ سیاسی است که تحلیلی عمیق و روشنگرانه از فلسفه سیاسی توماس هابز ارائه میدهد. کتاب با مقدمهای آغاز میشود که بافت تاریخی و فرهنگی زمانۀ هابز را برای خوانندگان تشریح میکند و اصالت و نوآوری آرای وی را بر ما روشن میسازد. از طرف دیگر اشتراوس استدلال میکند فلسفه سیاسی هابز صرفا محصول سنت یا علم نیست، بلکه عمیقا در درک او از طبیعت انسان ریشه دارد. این دیدگاه به اشتراوس اجازه میدهد تناقضات و پیچیدگیهای موجود در آثار هابز را کشف کند و بین هابز و متفکران دیگری مانند افلاطون، ارسطو و دکارت ارتباط برقرار کند. یکی از موضوعات محوری کتاب، بنیان اخلاقی فلسفه سیاسی هابز است. اشتراوس بررسی میکند چگونه ایدههای هابز در مورد طبیعت انسان و قرارداد اجتماعی در چارچوبی اخلاقی شکل گرفته است که به دنبال ایجاد نظم و ثبات در جامعه است. او دیدگاه هابز را در مورد وضعیت طبیعی بشریت، نقش ترس و صیانت از خود و ضرورت حاکمیت قدرتمند برای حفظ صلح و امنیت، مورد بحث قرار میدهد. پس از بررسی این مباحث، اشتراوس تکوین اندیشۀ سیاسی هابز را توضیح میدهد؛ از آثار اولیه اش مانند «عناصر قانون» تا اثر اصلیاش «لویاتان». وی توضیح میدهد چگونه ایدههای هابز در طول زمان اصلاح گشتند و منظمتر شدند. اشتراوس سپس به طور مفصلی به بررسی رابطه اندیشۀ هابز با سنت فلسفه سیاسی، بهویژه درگیری او با آثار متفکران پیشین مانند افلاطون و ارسطو می پردازد. او استدلال میکند درحالیکه هابز جنبههای خاصی از سنت کلاسیک را کنار زد، همچنان بر مبانی آن اندیشهها فلسفۀ سیاسی خود را بنا نهاد و درعینحال رویکردی جدید و متمایز به نظریه سیاسی ایجاد کرد. در پایان نیز اشتراوس در مورد اهمیت پایدار فلسفه سیاسی هابز و ارتباط آن با اندیشه سیاسی معاصر بحث و تأمل میکند.