موجود
4.2 | 14 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " تمدن نمایشی و ده جستار دیگر " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
![]() |
---|---|
نویسنده |
![]() |
مترجم | کیوان شعبانی مقدم |
بسیار اتفاق میافتد که برخی فیلسوفان ایدههایی خاص را در سر میپرورند و اعلام میدارند که این ایدهها آنها را مجبور میکند شیوهای خاص از زندگی را در پیش بگیرند؛ اما بعضی وقتها شیوۀ زندگیشان آنها را به موقعیتی میکشاند که باید بین وفاداری به ایدهها یا کنار گذاشتن کامل آنها، یکی را برگزینند. اولی به «جان دادن در راه ایدهها» ترجمه میشود و دومی اغلب نهفقط شامل تقبیح و انکار سبک زندگی آن فیلسوف، بلکه تلویحا زائلکنندۀ دیدگاههای فلسفیای است که الهامبخش آن شیوۀ زندگی بوده. بهنظر میرسد این سختترین انتخاب باشد. بهطور سرراست میتوان آن را به این دوراهی خلاصه کرد: اگر تصمیم بگیرید به عقایدتان وفادار بمانید، دیگر نخواهید بود. مرگ شما آخرین فرصت برای عملی کردن ایدههایتان خواهد بود. در سویی دیگر، اگر تصمیم بگیرید به ایدههایتان (و شاید به خودتان) «خیانت» کنید، زنده میمانید، اما بدون باورهایی که با آنها زندگی کردهاید. موقعیت فیلسوفی که با چنین انتخابی مواجه میشود، چیزی است که معمولا از آن با عنوان «موقعیت مرزی» یاد میکنند. بااینحال، این مرز فقط به فیلسوف درگیر مربوط نیست؛ در یک معنای مهم، این مرز خود فلسفه است؛ آستانهای که در آن فلسفه با غیر خود مواجه شده (هرآنچه فلسفه نیست) و در این مسیر، به بوتۀ آزمایش گذاشته میشود.
ماریو بارگاس یوسا، در ۲۸ مارس سال ۱۹۳۶ در آرکیپای پرو به دنیا آمد. وی تنها فرزند پدر و مادرش بود و والدینش پنج ماه بعد از ازدواج از هم جدا شدند. ۱۰ سال اول زندگیش را در بولیوی و با مادرش گذراند. پس از آن که پدربزرگش مقام دولتی مهمی در پرو به دست آورد، همراه مادرش در سال ۱۹۴۶ به سرزمینش بازگشت. دوران کودکی او با سختی سپری شد.در ۱۴ سالگی پدرش وی را به دبیرستان نظام فرستاد که تأثیری ژرف و پایا بر او نهاد و ایده ی نخستین رمانش را در ذهنش پروراند. نگرش داروین گرایانه ی او نسبت به زندگی حاصل تجربه ی همین دو سال است. بارگاس یوسا در رشته ی هنرهای آزاد دانشگاه لیما فارغ التحصیل شد و سپس از دانشگاه مادرید در رشته ی ادبیات درجه ی دکترا گرفت. وی در نوزده سالگی با خولیا اورکیدی، که یکی از نزدیکانش و هجده سال از او بزرگ تر بود، ازدواج کرد. ماریو بارگاس یوسا بیست ساله بود که اولین داستانش منتشر شد؛ داستان کوتاهی بود به اسم «سر-دسته ها» که در یکی از نشریات پایتخت به چاپ رسید. اما راه درازی را در پیش داشت و شاید خودش هم آن قدر جاه طلبی نداشت که روزگاری نامش را در میان سه نویسنده ی بزرگ آمریکایی جنوبی ببیند. امروز اما ادبیات پررونق آمریکای لاتین مدیون مارکز، فوئنتس و یوسا است.شهرت یوسا با نخستین رمانش، زندگی سگی آغاز شد. رمانی که در آن به تجربه های سختش در خدمت نظامی پرداخت. بدین ترتیب جهان خیلی زود با دوره ی طلایی ادبیات آمریکای لاتین آشنا شد. سرانجام، خورخه ماریو پدرو بارگاس یوسا در سال 2010 توانست جایزه ی ادبی نوبل را از آن خود کند.
این کتاب، مجموعهای کاملا تروتازه از جستارها، به قلم تعدادی از برجستهترین و سرشناسترین متفکران عصر ما است. خوانندهها در اینجا چیزی آشنا خواهند یافت: نوشتارهایی فلسفی که به سبکی جذاب و همهفهم، و بهدور از اصطلاحات ثقیل دانشگاهی، پیرامون موضوعاتی همچون شادی، مرگ، دین، سیاست، تمدن و خدا نوشته شده است.
جستارهای جاگرفته در این کتاب عبارتند از:
آرمانهای محکوم به شکست/ ماریانا آلساندری
مردگان چه دینی بر ما دارند/ ایسکرا فیلوا
اهمیت زندگی پس از مرگ: یک نگاه جدی/ ساموئل شفلر
تدریس کالون در کالیفرنیا/ جاناتان شیهان
فلسفه بهمثابۀ هنر مردن/ کاستیکا براداتان
تمدن نمایشی/ ماریو بارگاس یوسا
آنچه دین به ما میدهد (که علم نمیتواند)/ استیفن تی. ازما
اندیشیدن دربارۀ مردگان/ پیتر سینگر
خطر اخلاقی پهپادها/ جان کاگ و سارا کرپس
چرا هزینۀ اضافی؟/ پیتر سینگر
وقتی مردم چه دیدم/ دنیل کلاین.