موجود
4.2 | 15 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " درس های تاریخ " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
![]() |
---|---|
نویسنده |
![]() |
مترجم | محسن خادم |
گذارید افتخارمان این باشد که خودمان به زندگی خود معنا می دهیم و گاهی این معنا از مرگ فراتر می رود. انسانی خوش اقبال است که پیش از مرگ، تا آنجا که می تواند از میراث تمدن خود درس بگیرد و آن را به فرزندان خود منتقل کند و چنین انسانی تا آخرین نفس، از این میراث تمام نشدنی سپاسگزار خواهد بود؛ چون می داند که این میراث پرورش دهندهٔ انسان ها و زندگی ابدی ماست.
ویلیام جیمز دورانت، فیلسوف، تاریخنگار و نویسندهٔ آمریکایی بود.مهم ترین اثر او تاریخ تمدن، مجموعه کتابی ۱۱ جلدی است که با همکاری آریل دورانت، همسرش نوشته است. وی در این کتاب توانسته است با استفاده از آثار مورخان دیگر (از هرودوت تا آرنولد توین بی)، که از ابتدای تاریخ مکتوب بشر تا کنون زیسته اند، مکتب نوینی از تاریخ نگاری را به وجود آورد.برخلاف دیگر تاریخ نگاران، که تنها تمرکزشان بر روی وقایع تاریخی و سیر تمدن بشری بود، وی در اثر خود به عوامل تمدن ساز در طول تاریخ نیز توجه می کند. در این باره نقل قولی دارد که چنین است: «تمدن رودی است با دو ساحل»∗. این نقل قول به طور ضمنی به این مسئله اشاره دارد که تاریخ نگاران اغلب نهایت توجه و دقت خود را صرف رودخانهٔ در جریان تاریخ نموده اند که معمولا پرآشوب و پرهیاهوست و اجازهٔ برداشت ها و تفاسیر صحیح را نمی دهد. در مقابل، او دیدگاه دیگری را مطرح می کند که در آن حواشی تاریخ و تمدن (ساحل ها) می توانند به اندازهٔ خود متن تاریخ مهم باشند. به نظر او، همهٔ مردمانی که در طول تاریخ خانه و مجسمه ساختند و شعر سراییده اند هم در شکل گیری تمدن نقش داشتند. ویل دورانت در کتاب درس هایی از تاریخ، که در سال های آخر زندگی خود نوشت، می گوید که تاریخ ملت ها را باید با توجه به پدیده های علمی جدید نوشت.
بررسی مختصر فرهنگ و تمدن بشر، درسهای تاریخ نتیجه یک عمر تحقیق ویل و آریل دورانت مورخان برنده جایزه پولیتزر است.
دورانتها با خلاصهای در دسترس از فلسفه و پیشرفت اجتماعی، ما را به سفری در تاریخ میبرند و امکانات و محدودیتهای بشریت را در طول زمان بررسی میکنند. دورانتها با کنار هم قرار دادن زندگیها، ایدهها و دستاوردهای بزرگ با چرخههای جنگ و فتح، مضامین بلند تاریخ را آشکار میکنند و به ما معنا میدهند.
کتاب اینگونه آغاز می شود:
" زمانی که تحقیقات مورخ به سرانجام رسید، با چالش هایی فراروی خود روبرو شد: مطالعات و تحقیقات تان چه فایده ای دارند؟ آیا در کارتان تنها دنبال تفریح و سرگرمی بیان پیشرفت و سقوط ملتها و ایده ها یا بازگویی «داستان های غم انگیز مرگ پادشاهان هستید؟ آیا درباره طبیعت انسان بیشتر از آنچه مردم در کوچه و خیابان بدون مطالعه حتی یک کتاب یاد گرفته اند، آگاهی یافته اید؟ آیا از تاریخ چیزی دست گیرتان شد که شرایط کنونی ما را روشن کند یا برای قضاوتها و سیاست ها راهنمایمان باشد یا در مقابل نپذیرفتن اتفاقات غیرمنتظره یا فراز و نشیب تغییرات محافظمان باشد؟ آیا در رویدادهای پیاپی گذشته تاکنون، قاعده و مقرراتی را پیدا کرده اید که بتوانید اقدامات آینده بشریا سرنوشت کشورها را پیش بینی کنید؟ از اینها گذشته، آیا درست است که «تاریخ هیچ معنا و مفهومی ندارد» و چیزی به ما نمی آموزد یا اینکه این گذشته عظیم، تنها تکرار ملال آور اشتباهاتی است که مقدر شده تا آینده به اجبار آن را در پهنهای وسیع تر و اندازهای بزرگتر انجام دهد؟"