موجود
4.2 | 5 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " بوسه " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
ناشر |
|
---|---|
نویسنده |
![]() |
مترجم | بهاره نوبهار |
آنتون پاولوویچ چخوف، زاده ی 29 ژانویه ی 1860 و درگذشته ی 15 ژوئن 1904، داستان نویس و نمایشنامه نویس روس بود. او در زمان حیاتش بیش از 700 اثر ادبی خلق کرد.چخوف را مهم ترین داستان کوتاه نویس برمی شمارند. او در زمینه ی نمایشنامه نویسی نیز آثار برجسته ای از خود به جا گذاشته است به طوری که عده ای او را پس از شکسپیر، بزرگترین نمایشنامه نویس تاریخ قلمداد می کنند.چخوف در سال های پایانی تحصیلات متوسطه اش در تاگانروگ به تئاتر می رفت و در همین زمان، نخستین نمایشنامه ی خود را نوشت. او در همین سال ها مجله ی غیررسمی و دست نویس الکن را منتشر می کرد که توسط برادرانش به مسکو هم برده می شد.چخوف در سال 1879 تحصیلات اولیه را تمام کرد و به مسکو رفت و در رشته پزشکی در دانشگاه مسکو مشغول تحصیل شد.او بعد از پایان تحصیلاتش در رشته ی پزشکی، به طور حرفه ای به داستان نویسی و نمایشنامه نویسی روی آورد. چخوف در فوریه ی سال 1886 با آ. سووربن سردبیر روزنامه ی عصر جدید آشنا شد و داستان هایی در این روزنامه با نام اصلی چخوف منتشر شد. با گذشت زمان، بیماری سل چخوف شدت گرفت و او در آوریل 1887 به تاگانروگ و کوه های مقدس رفت و در تابستان در باپکینا اقامت گزید. آنتون چخوف سرانجام در 44 سالگی بر اثر خون ریزی مغزی درگذشت.
«بوسه»، داستان کوتاهی از استاد ادبیات روسی آنتون چخوف، سفری آرام اما عمیق به درون خوشبختی، جاهطلبی، و مصالحههای اخلاقیای است که در جستجوی رویاهایمان انجام میدهیم. این داستان که اولین بار در سال 1898 به عنوان بخشی از سهگانهای شامل «مردی در غلاف» و «درباره عشق» منتشر شد، نمایانگر توانایی چخوف در به تصویر کشیدن ظریف احساسات انسانی و تناقضات زندگی است.
روایت از طریق گفتوگوی بین ایوان ایوانوویچ، دامپزشکی حساس، و بورکین، معلمی تیزبین، آغاز میشود، در حالی که از باران در آسیاب دوستشان پناه میگیرند. ایوان ایوانوویچ داستان برادرش نیکولای را تعریف میکند؛ مردی که رویای یگانهاش بازنشستگی در روستا و مالکیت ملکی است که در آن انگور فرنگی پرورش دهد. نیکولای برای دستیابی به این رویا، سلامت، روابط و اصول اخلاقیاش را فدا میکند و سرانجام، ملکی کوچک و نه چندان مطلوب به دست میآورد. وقتی ایوان سالها بعد از او دیدار میکند، نیکولای را خشنود اما فریبخورده میبیند؛ در انزوای خودخواستهاش، انگور فرنگیهای متوسطش را میچشد، گویی تجسم موفقیتاند. ایوان با تلخی درباره پوچی چنین رویاهایی تأمل میکند و نسبت به خودراضی بودن و جستجوی خوشبختی به هزینه دیگران هشدار میدهد.
موضوع محوری "بوسه" توهم خوشبختی است. چخوف از طریق سرگذشت نیکولای، جستجوی محدود و خودمحورانه برای دستیابی به رویاهای شخصی را نقد میکند و نشان میدهد که چنین رویکردی میتواند منجر به کوری اخلاقی و دوری از واقعیت شود. موضوع دیگر، نابرابری اجتماعی است. ایوان ایوانوویچ با بازتابهای خود، شکاف میان طبقات ممتاز و محروم را برجسته میکند و اخلاق کسب آسایش به بهای رنج دیگران را زیر سوال میبرد. داستان همچنین جاهطلبی انسان و میل به ایدهآلسازی آینده را به تصویر میکشد که اغلب به از دست دادن ارتباطات حال و ملاحظات اخلاقی منجر میشود.
"بوسه" روایتی گزنده و تفکربرانگیز است که خوانندگان را به تأمل در خواستههای شخصی و پیامدهای اخلاقی تعقیب خوشبختی فرا میخواند. چخوف با نثری ساده اما تأثیرگذار و بینشی عمیق نسبت به روان انسان، داستانی خلق کرده که به بررسی بیپایان شرایط انسانی میپردازد. این اثر با موضوعات جاودانهاش و نقد لطیف اما نافذ اخلاقی، یکی از بهیادماندنیترین و ماندگارترین داستانهای چخوف به شمار میآید.