موجود
4.2 | 24 تعداد مشاهدهبرای اطمینان از موجود بودن کتاب " Shame " در وب سایت پاب بوک لطفاً پیش از خرید با پشتیبانی سایت هماهنگ فرمایید.
آنی ارنو (Annie Ernaux) نویسنده و استاد دانشگاه قرن بیستم میلادی اهل فرانسه است. آثار ادبی او که اغلب خودزندگینامه هستند رابطه تنگاتنگی با جامعهشناسی دارند. از این نویسنده آثار بسیاری در ایران ترجمه و چاپ شدهاست که از مهمترین آنها میتوان به جایگاه، سالها، یک زن و شرم اشاره کرد. «آنی ارنو» هفدهمین زن برنده نوبل ادبیات است و پنجمین زنی است که در سالهای اخیر پس از، «لوییز گلیک» در سال ۲۰۲۰، «آلیس مونرو» در سال ۲۰۱۳، «سوتلانا الکسییویچ» در سال ۲۰۱۵ و «اولگا توکارچوک» در سال ۲۰۱۸ به عنوان برنده نوبل ادبیات معرفی شد.
"شرم" نوشته آنی ارنو یک خاطرهنویسی عمیقا شخصی و درونگرا است که مضامین هویت، انتظارات اجتماعی و احساسات پیچیده مرتبط با شرم را بررسی میکند. این کتاب که در سال 1997 منتشر شد، بازتابی از تجربیات خود ارنو است، بهویژه لحظهای که او به دلیل برخورد شخصی با گذشتهاش با احساسی عمیق از تحقیر و شرم مواجه شد.
کتاب به سبکی پراکنده و اعترافآمیز نوشته شده که وزن عاطفی موضوع آن را منعکس میکند. ارنو از زندگی و خاطرات خود برای کاوش در تجربه جهانی شرم استفاده میکند و ارتباط بین امر شخصی و جمعی را ایجاد میکند. محور اصلی "شرم" یک حادثه خاص از دوران جوانی اوست که تأثیر عمیق و ماندگاری بر درک او از خود و رابطهاش با جامعه گذاشت. ارنو در تلاقی شرم شخصی با هنجارها و انتظارات اجتماعی گستردهتر تأمل میکند و نشان میدهد که چگونه افراد قضاوتهای دیگران را درونی میکنند. نوشتههای او آسیبپذیری ناشی از قضاوت یا ادراک به شیوهای خاص و همچنین آسیبهای روانی زندگی با آن قضاوتها را به تصویر میکشد. ارنو به شیوه مشخص خود نه تنها وقایع را بازگو میکند، بلکه نیروهای عاطفی و فرهنگی را نیز بررسی میکند که احساسات او را شکل دادهاند. کاوش او در مورد ایده شرم صرفا روانشناختی نیست، بلکه جامعهشناختی نیز هست و بررسی میکند که چگونه طبقات، جنسیت و زمینههای فرهنگی مختلف بر نحوه تجربه شرم تأثیر میگذارند. در سرتاسر این خاطرات، ارنو با پرسشهایی در مورد هویت، ارزش خود و روشهایی دست و پنجه نرم میکند که در آن بدن به محل قضاوت، بهویژه برای زنان، تبدیل میشود. همانطور که ارنو در مورد این قسمت شکلدهنده مینویسد، او همچنین زبان شرم و قدرتی را که بر فرد دارد، تشریح میکند. نثر تند و تکاندهنده کتاب عمق احساسی و پیچیدگی موضوع را برجسته میکند و خوانندگان را به کاوش مراقبهگونۀ ادراک خود، احساس گناه و جستجوی رستگاری میکشاند. در نهایت، "شرم" بازتابی است در مورد اینکه چگونه شرم نه تنها به عنوان یک تجربه فردی عمل میکند، بلکه بهعنوان چیزی که میتواند بر روابط، احساس تعلق و حتی توانایی فرد در تعامل با جامعه تأثیر بگذارد. کاوش ارنو در این مضامین فضایی را برای خوانندگان باز میکند تا تجربیات خود را در مورد شرم و تأثیر آن بر زندگیشان تأمل کنند.
"شرم" اثری قدرتمند و تداعیکننده است که امور شخصی و جهانی را در هم میآمیزد و به بررسی نیروهایی میپردازد که زندگی عاطفی ما را شکل میدهند. از طریق لنز دروننگر خود، خوانندگان را دعوت میکند تا در نظر بگیرند که چگونه احساسات شرم میتوانند بر هویت و احساس عاملیت فرد تأثیر بگذارند و چگونه با ساختارهای اجتماعی گستردهتر ارتباط دارند.